Glutenfritt fröknäcke med jordnötssmör, hallon och jordgubbar påGlutenfritt fröknäcke med jordnötssmör, hallon och jordgubbar på

Att fröknäcke är något av ett beroende och en favorit hos mig vet ni som följt bloggen om sedan länge. Det är så sablarns gott och passar ju nästan till allt. Är förresten väldigt gott att smula på en sallad eller en smoothieskål! I det här fröknäcket har jag använt teff och majsmjöl samt en rad olika fröer. Recept kommer här!

INGREDIENSER FRÖKNÄCKE

ger 1 plåt

1 dl teffmjöl
1 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk vallmofrön
En nypa örtsalt

2 1/2 dl kokande vatten
1 msk kokosolja

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Koka upp vattnet och ha i kokosoljan i vattnet. Rör runt.
4. Blanda vattnet med dom torra ingredienserna tills du har en tjock smet.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg smeten på bakplåtspappret. Ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg ovanpå. Med hjälp av det översta pappret fördelar du sedan smeten jämnt över plåten. Ett tips är att använda en kavel eller glasflaska för att få ut den extra jämnt, men händerna går lika bra!
6. Ta bort det översta pappret. Skär rutor i smeten, så stora som du sedan vill ha knäcket.
7. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min.
8. Toppa med ditt favoritpålägg, jag hade jordnötssmör, hallon, jordgubbar och basilika!

TIPS!

Du kan vara väldigt kreativ med vilket/vilka mjöl du använder. Jag blandar ofast 2 eller fler, tycker det ger godast och bäst resultat. Du kan även använda t.ex bovete, quinoa, sesam – eller kikärtsmjöl. Detsamma gäller vilka frön du använder, go bananas med dina favoriter! 2 dl mjöl och 2 1/2 dl frön är grundreceptet.

FRI FRÅN

Fröknäcket är glutenfritt, rafinerat sockerfritt, mejerifritt, utan ägg, utan nötter. Pålägget innehåller dock nötter, byt mot frösmör eller annat valfritt pålägg om du inte tål jordnötter.