Majsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter Majsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter Vegansk chokladsmoothieMajsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötterSaftigt majsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter. Ett veganskt bröd med andra ord! Med en underbar chokladsmoothie till. Är du sugen på att baka denna söndag kan jag varmt rekommendera det här brödet. Underbart gott och enkelt. Här kommer receptet!

INGREDIENSER MAJSBRÖD

2 dl majsmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk örtsalt
2 3/4 dl valfri mjölk, jag använde mandelmjölk
2 msk smält kokosolja

Ev. lingon att toppa brödet med

PÅLÄGGSTIPS!

Persika
Ärtskott
Ruccola
Mangold
Örtsalt
Kokosolja

CHOKLADSMOOTHIE

1 1/2 dl fet rinnande kokosmjölk
1 1/2 dl valfri vegetabilisk mjölk, jag använde mandelmjölk
1/2-1 msk rå kakao
1/2-1 msk jordnötssmör
1 skopa vegetabiliskt proteinpulver, jag använde hampaprotein från Fitnessguru som jag skrivit om här

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och rör tills smeten tjocknar.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Jämna till ovansidan med en sked som du fuktar i lite kallt vatten. Jag valde en rund form som är 21×21 cm.* Toppa eventuellt med lite lingon, ger en fin syrlighet till brödet!
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Klappa lite lätt på ovansidan av brödet, om det känns stumt och ”studsar” tillbaka är det klart och om det sjunker ner lite är det mer gräddningstid kvar.
5. Bred lite kokosolja på brödet och ha på en nypa örtsalt. Ha eventuellt på persikor, ärtskott, mangold och ruccola.
6. Mixa ingredienserna till smoothien, smaka av och häll upp valfritt drickdon.

*Om din brödform skiljer sig mycket i storlek från min kan gräddningstiden variera.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter.

FÖRVARING & HÅLLBARHET

Jag förvarar mitt i kylskåp, håller fint i 4-5 dagar tycker jag. Jag värmer på mitt om det inte är dagsfärskt, då blir det som om det vore nybakat igen! Underbart.

BRA ATT VETA

En del som är glutenkänslig reagerar också på majs. Personligen går det helt fint för min mage, men det är väldigt individuellt.