Proteinrik havregrynsgröt med jordnötskräm och bigarråer
Proteinrik havregrynsgröt med jordnötskräm och bigarråer! Min frukost igår morse. Enkelt, snabbt, gott och mättande! Passar för den delen lika bra som ett mellanmål. Du kan givetvis använda till exempel hirs – eller boveteflingor istället för glutenfria havregryn också, beroende på vad du gillar bäst och är sugen på!
INGREDIENSER
Detta var för mig 1 portion
1 dl glutenfria havregryn, alt. andra valfria flingor, t.ex hirs – eller boveteflingor*
2 1/2 dl vatten
1 ägg
En nypa salt
JORDNÖTSKRÄM
1 tsk jordnöttssmör, jag använder från märket green choice
ca 1 msk vatten alt. valfri mjölk
TOPPING
Biggaråer
Solrosfrön
Pumpakärnor
Svarta sesamfrön
Mynta alt. citronmeliss
Valfri mjölk att servera till gröten, jag hade mandelmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp havregryn, vatten, ägg och salt i en kastrull. Låt sedan puttra på medellåg värme under omrörning tills du har en krämig fin gröt.
2. Blanda jordnötssmöret med vattnet tills du har en tjock och härlig kräm. Använd en sked eller gaffel för att jobba ihop den.
3. Häll upp gröten i en skål, toppa med bigarråer, jordnötskräm, frön och iskall valfri mjölk.
Smaklig måltid!
*Om du byter havregrynen mot andra flingor kan tillagningstiden och mängden vätska variera, kika på förpackningen för att få instruktioner.