Kokosislatte med kardemumma & vaniljKokosislatte med kardemumma & vanilj Kokosilattte med kardemumma & vanilj! Vi kör alltid kaffe i presskanna här hemma och om det blir över fryser jag in det i iskuber så att det enkelt går att ta fram och göra iskaffe. Passar perfekt så här års. Den här islatten är verkligen gudagod och superenkel att göra.

KOKOSISLATTE

1 glas

1/2 dl fet, rinnande kokosmjölk (t.ex santa marias i tetra)
1 nypa kardemumma (gärna nystött)
1 nypa äkta vaniljpulver
jag hade 5 st kuber med fryst kaffe, ha fler eller färre beroende på hur starkt du vill ha det
Eventuellt en skvätt kallt/svalnat kaffe*

GÖR SÅ HÄR

Blanda kokosmjölken med kryddorna, gärna med en stavmixer så blir det härligt luftigt på samma gång. Alternativt med en lattevisp eller matchavisp. Ha sedan i kaffeiskuberna. Klart! Rör om då och då under tiden du dricker, jag gillar hur latten får mer och mer kaffesmak ju längre tiden går!

TIPS!

*Om du vill kan du även ha i en skvätt svalnat eller kallt kaffe från början också, och komplettera med några kaffeiskuber för att hålla det kallt.