glutenfri_farskpasta_hurbrasomhelst_2.jpgVår balkong är den bästa så här års. Det är sol dygnet runt känns det som. Så himla härligt att alltid kunna ha öppet och få en utomhuskänsla även fast vi bor några våningar upp. Vi har inrett den med massvis med blommor och snickrat ihop en sittmöbel av gamla byrålådor. Mer bilder från det kommer i ett annat inlägg!

Igår åt vi i alla fall en magisk middag där ute. Glutenfri färskpasta med stekta champinjoner, persilja, basilika och tomat – bland annat. Nedan kommer lite riktlinjer på hur vi gjorde den.

INGREDIENSER

Champinjoner
Lök
Vitlök
Stora vita bönor
Persilja
Basilika
Bladspenat
Körsbärstomater
Citronzest
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Glutenfri färskpasta, jag använde en ljuvlig från Garant

Olivolja
Kokoslja att steka i
Eventuellt parmesanost att toppa med

GÖR SÅ HÄR

  1. Stek lök och vitlök i lite kokosolja på låg värme tills det mjuknat.
  2. Ha i champinjonerna, tomaterna och dom stora vita bönorna. Riv i lite citronzest. Stek på medelvärme tills champinjonerna fått lite yta och tomaterna mjuknat en aning.
  3. Slå på en skvätt vitvinsvinäger, salta och peppra. Låt stå och gotta ihop sig. Sist lägger du i bladspenat som får mjukna med resten.
  4. Koka upp pastavatten, ha i salt och en skvätt olivolja och koka sedan pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på svampblandningen, färsk basilika, persilja, lite olivolja och eventuellt en extra nypa salt och peppar. Toppa eventuellt med lite riven parmesanost. Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan nötter. Görs enkelt mejerifri genom att utesluta parmesanosten.