vegfars_glutenfri_pasta_hurbrasomhelst_3Krämig vegfärs med pastaskruvar, toppad med färska örter! Rätter baserade på en härlig tomatsås går alltid hem hos mig. Jag har inget exakt recept till denna vegfärs, men jag skriver ingredienslistan nedan så är det fritt fram att laborera fram just din egna variant. För ett mer specifikt recept på en liknande vegfärs, se här.

INGREDIENSER

Krossade tomater
Tomatpuré
Ketchup
Vitvinsvinäger
Lök
Vitlök
Honung
Örtsalt
Svartpeppar
Lite fet kokosmjölk

Valfri vegfärs

Valfri glutenfri pasta, jag använde mig av pastaskruvar från Felicia Bio, en glutenfri pastafavorit

Kokosolja att steka i

TOPPA MED

Basilika
Oregano
Timjan
Eventuellt lite riven parmesanost

GÖR SÅ HÄR

1. Finhacka lök och vitlök. Lägg en klick kokosolja i en stekpanna eller kastrull och stek löken mjuk på låg värme.
2. Ha i krossade tomater, tomatpuré, ketchup, vinäger, honung, salt och peppar i stekpannan. Låt puttra ett tag. Smaka av då och då.
3. Stek valfri vegfärs i en stekpanna.
4. När du tycker att du fått en bra smak på tomatsåsen kan du runda av den med en skvätt fet kokosmjölk, men det är inget måste. Blanda sedan vegfärs och tomatsås och låt puttra en stund till.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Servera pastan med färsen och toppa med färska örter och lite olivolja.