glutenfritt_brod_mullbar_hampa_2 glutenfritt_brod_mullbar_hampa_3

Här kommer ett recept på ett bröd som jag tycker fått alldeles för lite uppmärksamhet! Jag gjorde det här receptet för några år sedan nu och vill verkligen lyfta fram det igen. Det är så otroligt luftigt, saftigt, smakrikt och underbart. Toppingen kan du varierar som du vill, den jag gett förslag på är just bara ett förslag. Att toppa med mullbär och aprikoskärnor är dock ett hett tips!

INGREDIENSER

1/2 dl mullbär
1/2 dl russin
1 dl quinoamjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk risprotienpulver, kan uteslutas
1 krm kanel
1 krm örtsalt
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl valfri mjölk

TOPPING

Hampafrön
Mullbär
Aprikoskärnor alt. hackade sötmandlar
Bitar av nyponskal
Chiafrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha därefter i mjölken och äggen. Blanda väl. Låt stå i 5-10 minuter.
3. Häll smeten i en sockerkaksform smord med kokosolja. Alternativt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med valfri topping.
4. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Brödet ska ha en krispig yta och känns stumt när du knackar på det när det är klart.

TIPS!

Passar även som en söt kaka om du heller vill servera den som fikabröd. Ha då i t.ex kokossocker för att söta.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.