Mättande och proteinrik blåbärsgröt gjord på bovete, toppad med banan, kiwi och röda vinbär
Mättande och proteinrik blåbärsgröt gjord på bovete, toppad med banan, kiwi, röda vinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter.
Ingredienser 1-2 portioner beroende på hur hungrig du är
1 dl boveteflingor
2 1/2 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver, valfritt
1 nypa kardemumma, valfritt
2 ägg
1/2-1 dl blåbär, jag använde frysta
TOPPINGFÖRSLAG
Kiwi
Banan
Röda vinbär
Pumpakärnor
Solrosfrön
Valnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda boveteflingor, vatten, vanilj, kardemumma lite salt i en kastrull och låt koka ihop på medelvärme.
2. När gröten börjar tjockna knäcker du i 2 ägg, häller i blåbären och rör kraftigt tills det blandats ihop ordentligt. Sänk värmen till låg värme och låt gröten småputtra tills den blivit tjock och äggen tillagats.
3. Servera med valfri topping, förslagsvis den jag gett exempel på ovan.
FRI FRÅN
Gröten är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och görs enkelt utan nötter genom att skippa valnötterna somtopping.
TIPS!
Gröten går bra att göra utan ägg, använd samma mått och tillvägagångssätt men uteslut äggen.