Godmorgon! Här kommer ett enkelt lunchtips om du vill ha en lättare lunch. Ibland om jag inte har så gott om tid på lunchen brukar jag slänga ihop en mixad lunch. Då antingen i form av en smoothie med en herrans massa gott och blandat, eller som här till exempel, en bönröra i form av en hummus. Jag kompletterade med en smoothie på sidan av också.

INGREDIENSER

500 g avrunna kokta kikärtor, spara spadet om du köper färdigkokta
1 1/2 dl kikärtsspad, alt. vatten från kokningen om du kokat själv
1/4 dl citronsaft
1/2 tsk örtsalt
1 nypa cayennepeppar
1 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
2 rejäla msk tahini
1 liten vitlöksklyfta

GÖR SÅ HÄR

Mixa alla ingredienser till en slät kräm i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av. Servera förslagsvis med lite ringlad olivolja ovanpå samt broccoli, morot och gurka eller andra valfria dippbara grönsaker! Smaklig måltid.

FRI FRÅN

Denna hummus är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter.

Inlägget är ett samarbete med Kenwood / Blend-X Pro Blender. Alla åsikter i inlägget är mina egna och allt material är skapat av mig.