glutenfria_saffranssconesPrecis som utlovat kommer här receptet på saffranssconsen som jag bloggade om i lördags (klick). Dom är så goda att det nästan är farligt. Perfekt konsistens och lagom touch av saffran. Alldeles mjuka och saftiga. Godast varma! Om du inte äter dom samma dag som du bakar dom rekommenderar jag att värma på dom lite snabbt eller rosta dom, då blir dom precis lika goda som när dom är nybakta.

INGREDIENSER

ger 6 scones

1 dl majsmjöl
1 dl quinoamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
2 msk kokosolja
1/4 krm saffran (ca 0.25g)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 C.
Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl till en jämn. Låt stå 5 minuter.
Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Grädda i ca 15, låt svalna något innan servering. Ät och njut!
Förvara sedan kylt eller i frysen.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, merjerifri, utan ägg, utan nötter.