toast_sojafars_korianderhummus_3 toast_sojafars_korianderhummus_2Det har väl knappats gått att undgå att lingon – och zucchinibrödet (klick) har gått och blivit lite av en favorit för mig. Här serverar jag det rostat med en krämig sojafärs och en korianderhummus. Dessvärre var jag alldeles för hungrig för att minnas måtten på det jag hade i sojafärsen, men jag minns i alla fall ingredienserna. Och receptet på korianderhummusen kan jag (tror jag) utantill, så här kommer det!

KRÄMIG SOJAFÄRS

Gul lök
Vitlök
Sojafärs
Havregrädde
Krossade tomater
Vitt vin, jag använde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta välsorterade mataffärer
Örtsalt
Svartpeppar
Agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Citronsaft

Kokosolja att steka i

TILLBEHÖR

Färsk koriander
Tunt skivad rödlök

KORIANDERHUMMUS

500 g kokta kikärtor
Spad från kikärtorna alternativt vatten
1 stor vitlöksklyfta
Saften av 1/2 citron
1 tsk agave sirap
Salt och peppar efter behag
En stor handfull färsk koriander

GÖR SÅ HÄR

1. Stek lök och vitlök i kokosolja på medellåg värme tills dom mjuknat. Ha sedan i sojafärs, havregrädde, krossade tomater, vitt vin (jag använde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta välsorterade mataffärer), örtsalt, svartpeppar, agave sirap, citronsaft och låt det puttra på medellåg värme så att alla smaker får sätta sig.
2. Mixa alla ingredienser till korianderhummusen, ha i lite i taget av spaden från kikärtorna (alternativt vatten), tills du har önskad konsistens på hummusen. Smaka av och ha eventuellt i mer av någon av ingredienserna efter tycke och smak.
3. Rosta lingon – och zucchinibrödet i en stekpanna eller brödrost.
4. Smaka av sojafärsen. Lägg upp brödet på en tallrik och ha på sojafärs, korianderhummus, färsk koriander och tunt skivad rödlök. Färdigt! Smaklig måltid.