veganska_glutenfria_pannkakor_hurbrasomhelst_1 veganska_glutenfria_pannkakor_hurbrasomhelst_2 veganska_glutenfria_pannkakor_hurbrasomhelst_3

Pannkakstorsdag med veganska, glutenfria proteinpannkakor med kokosgrädde och bär. Jag låter bilderna tala för sig själv!

INGREDIENSER

ger ca 10-15 st mindre pannkakor

100g havregryn
60 g valfritt vaniljproteinpulver, jag använde hampaproteinpulver med vaniljsmak
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk

TOPPING

Kokosgrädde, det översta lagret på fet kokosmjölk
Valfria bär, jag hade blåbär och hallon
Eventuellt lite agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en slät, tjock smet. Om du inte har en mixer men har havremjöl hemma kan du ta det istället och vispa ihop ingredienserna.
2. Hetta sedan upp en stekpanna till max och ha i kokosolja. Sänk till medellåg värme. Häll i pannkakssmeten i stekpannan, jag gjorde mina ungefär 10x10cm stora. Stek sedan gyllenbruna på varje sida. Smeten tjocknar ju längre den får stå, om du tycker den blir alldeles för ohanterlig kan du ha lite mer valfri mjölk i den.
3. Gröp ur det översta lagret ur en kokosmjölksburk/tetra (ej vattnet) och lägg det i en skål. Använd sedan en elvisp för att vispa kokosgrädden fluffig. Läs mer om hur du vispar kokosgrädde här (klick).
4. Servera sedan pannkakorna med kokosgrädde och bär. Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Pannkakorna är glutenfria*, mejerifria, utan nötter och utan ägg.

*Havre i sig är naturligt fritt från gluten, däremot behandlas det ofta med produkter som innehåller gluten och vissa kan därför vara känsliga mot havre. Om du är känslig mot havre av den eller annan anledning kan du använda boveteflingor istället.