pocherat_agg_hurbrasomhelst_1 pocherat_agg_hurbrasomhelst_3 pocherat_agg_hurbrasomhelst_2 pocherat_agg_hurbrasomhelst_4

Pocherat ägg med picklad rödlök och curryzucchini.

I helgen gjorde jag alltså för första gången pocherat ägg! Det var faktiskt betydligt enklare än jag trodde att det var. Jag har liksom gått och gruvat mig och trott att det ska vara supersvårt. Ack så fel jag hade. Om du också vill prova dig på denna goding till frukost, lunch, middag eller mellis så kommer receptet här!

POCHERAT ÄGG

1 liter vatten
1 msk ättika
1/2 msk salt

Valfritt antal ägg

DU BEHÖVER

En skål med kallt vatten och isbitar i
En kaffekopp
En tallrik med hushållspapper på
En hålslev

PICKLAD RÖDLÖK & PICKLAD CURRYZUCCHINI

1 liten rödlök
1/4 zucchini, svarvad i spiralizer eller hyvlad i tunna skivor med mandolin, kniv eller oosthyvel

1 dl ättika
1 dl sötströ
3 dl vatten

Curry

SERVERINGSFÖRSLAG

På en skiva lingon – och zucchinibröd (klick)
Med blandad sallad, picklad rödlök och picklad curryzucchini
En dressing gjord på olivolja, örtsalt, svartpeppar, citron och honung

SÅ HÄR GÖR DU

1. Börja med att pickla rödlök och zucchini genom att koka upp ättika, vatten och sötströ. Skär sedan lök i skivor eller bitar och lägg den i en glasburk. Häll på hälften av ättikvattnet. Ha sedan i några rejäla puffar curry i det återstående vattnet. Lägg zucchinin i en glasburk och häll på curry – och ättiksvattnet på den. Låt stå och dra medan du gör i ordning äggen.
2. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Sänk sedan värmen något.
3. Knäck ett ägg i kaffekoppen och häll försiktigt ner ägget i kastrullen.
4. Låt det ligga i 1 1/2 minut. Vänd sedan på ägget i kastrullen med hjälp av en hålslev. Låt det ligga ytterligare 1 1/2 minut.
5. Lyft med hjälp av hålsleven upp ägget och doppa det i isvattnet ett stund. Sedan lägger du det på tallriken med hushållspapper så vattnet kan rinna av.
6. Upprepa tills du har gjort så många ägg som du vill ha. Om du har en stor kastrull är det inga problem att göra 2-3 ägg åt gången. Eller säkert fler om du är rutinerad!
7. Servera förslagsvis på lingon – och zucchinibröd med picklad rödlök, picklad curryzucchini, dressing och blandad sallad.

TIPS!

Om du fortfarande tycker att det verkar krångligt och jobbigt att pochera ägg har jag googlat fram riktigt finurliga tips som jag själv tänker prova inom en snar framtid. Dels finns det så kallade ”Poachies” – påsar som du kan koka äggen i, då kan man ju aldrig misslyckas, eller hur? Du köper dom bland annat här. Jag såg även en fantastisk video där man kokar äggen i vatten i en muffinsplåt i ugnen – så.himla.smart. Se videon här.

FRI FRÅN

Den här rätten är glutenfri, raffinerat sockerfri och mejerifri.