ananas_selleri_juice_hurbrasomhelst.se_4ananas_selleri_juice_hurbrasomhelst.se_1ananas_selleri_juice_hurbrasomhelst.se_3Juice it up med ananas, mynta – och sellerijuice! Den här juicen för mig raka vägen tillbaka till mornarna när vi var på semester i Mexico. Varje morgon på det första hotellet vi bodde på drack jag en liknande juice som denna, underbart. Jag har ingen råsaftcentrifug men kör alla ingredienser i min mixer och silar sedan genom en silduk. Ett perfekt sätt att göra egen juice utan råsaftcentrifug, helt enkelt.

INGREDIENSER JUICE

1 ananas, skalad och delad i mindre bitar
1 handfull myntablad
ca 40 g selleri
Saft av 1/2 citron
3-4 dl vatten
1/4 gurka, kan uteslutas
Eventuellt en knippe persilja, kan uteslutas

GÖR SÅ HÄR

Om du har en råsaftcentrifug, kör ingredienserna i denna. Om du som jag inte har det kan du mixa alla ingredienser i en mixer och sedan sila juicen genom en silduk/saftduk eller ett kaffefilter i tyg, t.ex. En väldigt tunn kökshandduk bör fungera också! Förvara sedan juicen i glasflaska i kylen. Fruktköttet som blir kvar när du silat juicen kan du ha i en smoothie, t.ex.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter.

LÄS OCKSÅ

Yoga på stranden i Tulum, Mexico (klick)
Apple pie elixir (klick)