tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_9 tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_7 tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_6tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_2 tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_8 tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_4 tjarnviksgard_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_3Förra veckan åkte jag och Evelina (klick) till Tjärnvik Gård* i Söderhamn. En ekogård som drivs av den driftiga Anders Persson. Förutom att gården i sig är helt fantastisk och fullsmockad av massa fina grödor finns det även gårdsförsäljning i en fin liten röd vagn. Det är självplock som gäller och pengarna läggs i ett skrin eller swishas. Världsfina råvaror av högsta kvalitét. Jag köpte bland annat gurka, svartkål, grönkål, potatis, ägg, kålrot, broccoli och persilja. Av skörden gjorde jag sedan en underbar sallad som jag tänkte lägga upp recept och bild på imorgon. Det är så häftigt att kunna få så fina råvaror från jord till bord. Jag slutar aldrig att fascineras av hur fantastisk moder jord är. Jag var helt galen av matlagningsglädje när jag kom hem,  det är så lite som ska till för att det ska bli bra i och med att grönsakerna i sig är av toppkvalitét. Ser fram emot att dela med mig av receptet imorgon!

*Vägbeskrivning för er som är hemma i trakterna: Alldeles när du passerat Vågbrobron och är påväg ut mot Skärså ligger gården på vänster sida efter en par hundra meter. Det är en skylt vid vägkanten.