glutenfritt_knackebrod_hurbrasomhelst.se_5 glutenfritt_knackebrod_hurbrasomhelst.se_2

Det här är ju så satans enkelt och så sjukt gott. Hemmagjort fröknäcke! Går dessutom att variera i all oändlighet. Basen ser ut på följande vis:

INGREDIENSER

2 dl valfritt mjöl, jag använde bovetemjöl denna gång
2 1/2 dl valfria frö , jag använde solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön denna gång
2 1/2 dl kokande vatten med 2 msk kokosolja i

Flingsalt

TOPPINGFÖRSLAG

Cashewnötsmör, vallmofrön och hallon
Ägg, purjolök, sallad och hampafrön

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Lägg 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter och häll det i mjöl-frö-blandningen till sist. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Strö eventuellt lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen på 30-40 min. Klart!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg