RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22 x 32 cm

6 ägg, vispade luftiga
4 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk

1 dl kokosmjöl
2 dl bovetemjöl
2 dl potatismjöl
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
1 stor nypa örtsalt
Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas

TOPPINGFÖRSLAG

Pumpafrön
Hampafrön
Vallmofrön
Sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet. Låt stå i 5 min.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en i en mindre långpanna, min är 22×32 cm. Häll i smeten i långpannan. Toppa med valfria frön.
4. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det.
5. Låt svalna helt på galler innan servering.
6. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.

GILLAR DU DET HÄR RECEPTET?
Då kanske du också gillar:

– Korvbröd (klick)
– Frukostfrallor med jordgubbssylt (klick)
– Mitt nya favoritbröd (klick)