nyponscones_hurbrasomhelst.se_3 nyponscones_hurbrasomhelst.se_2nyponscones_hurbrasomhelst.se_5

Supergoda nyponscones med vallmofrön och hampafrön!

Väldigt enkla att göra. Syrliga, saftiga och alldeles underbara. Jag kom hem från Gotland igår, har varit där och semestrat med några vänner. Herregud, vilken fantastisk ö. Det var mitt första besök där och jag är minst sagt imponerad. Det känns verkligen som att komma till ett annat land. Så otroligt vackert. Och vilken storslagen natur! För att inte tala om all god mat vi ätit. Hela resan har gått i ett enda ”wow”. Bilder och tips från Gotland kommer sen!

Ingredienser till 6-7 scones

1 dl bovetemjöl
1 1/2 dl nyponskalsmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 krm himalayasalt
1 krm kanel, kan uteslutas
1 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver

2 1/2 msk smält kokosolja
2 1/2 dl valfri mjölk
1 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning

TOPPING

Vallmofrön, hampafrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Ha därefter i dom blöta. Blanda väl till en jämn smet och låt den stå i 5 min.
3. Forma smeten till en avlång bit som du skär 6-7 lika stora delar av. Forma till runda scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Toppa med vallmo – och hampafrön.
5. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt svalna helt på galler innan du skär upp och serverar dom.

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utna nötter.

SERVERINGSFÖRSLAG

1. Cashewnötssmör, banan, jordgubbar och bipollen
2. Groddar, purjolök. paprika, bladspenat och stekt ägg