Röd currygryta med sötpotatis, koriander och stekt sparris
#ÖNSKEINLÄGG! Röd currygryta med räkor och sötpotatis! Ett enkelt middags – & lunchtips som även passar bra som matlådeinspiration då den där lämplig att göra mycket av.
Ingredienser ca 4-5 portioner beroende på hur stora du vill ha
Ca 300 g skalad och hackad sötpotatis
1 röd lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk röd currypasta
2 dl strimlad eller riven vitkål
1 strimlad morot
1 dl hackad broccoli
1 hackad paprika
1/2 dl hackad purjolök
5 dl fet kokosmjölk
2 1/4 tsk örtsalt, mer efter behag
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk tamari soja
2 tsk citronsaft
1/2 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 msk citronsaft
400 g räkor, kan uteslutas och ersättas med t.ex 400 g kikärtor eller sojabönor
1 tsk chilikokosolja att steka i
TOPPINGFÖRSLAG
Passionsfrukt
Koriander
Stekt sparris
GÖR SÅ HÄR
Lägg sötpotatisen i en kastrull och koka den mjuk.
Stek lök och vitlök mjukt på medellåg värme i kokosolja och currypasta. Ha därefter i kokosmjölk och resterande smaksättning. Låt puttra några minuter så att smakerna får sätta sig. Ha i grönsakerna sista minutrarna om du som jag gillar när dom är krispiga. Allra sist toppar du med räkorna som riskerar att bli sega om dom får ligga i för länge.
Stek sparrisen i kokosolja. Servera grytan med sparrisen, passionsfrukt, jordnötter och koriander.
FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg.