Chiapudding på jordnötssmör och vanilj med kiwi och bär
Jordnötssmör – och vaniljchiapudding med kiwi och bär!
Ingredienser 1-2 portioner
2 msk chiafrön
1 1/2 dl valfri mjölk
1/2 krm vaniljpulver
1 liten nypa salt
1 msk jordnötssmör
2 msk fet, krämig kokosmjölk
Några droppar citron
Eventuellt sötning efter behag, jag hade några droppar agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Kiwi och valfria bär att toppa med – jag hade havtorn och röda vinbär
GÖR SÅ HÄR
Blanda chaifrön, mjölk och vaniljpulver i en skål. Rör om då och då första 5-10 minutrarna. Ställ sedan in skålen i kylen i några timmar för att stadga sig. När du fått en fast och krämig chiapudding har du i jordnötssmör, kokosmjölk och citron och blandar om. Jag använde min stavmixer för att blanda ut det jämnt.
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg.