glutenfria_bovetecrepes_med_kantarellfyllning2glutenfria_bovetecrepes_med_kantarellfyllning4 glutenfria_bovetecrepes_med_kantarellfyllning3Bovetecrêpes med kantarellfyllning! För några veckor sedan la jag upp ett blogginlägg om att jag håller på att ta fram ett recept på glutenfria crêpes med kantarellfyllning. Nu ni, kära vänner, är receptet äntligen här! Utlovar en finfin smakupplevelse om du testar detta, underbart gott!

Receptet ger 6 st crêpes

BOVETECRÊPES

1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
3/4 krm örtsalt
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk

Kokosolja att steka i

KANTERELLFYLLNING

1/2 gul lök, finhackad
1 större vitlöksklyfta, finhackad
ca 220 g kantareller, detta är vikten efter att dom tinat från frysen, du kan också använda avrunna från burk med samma vikt och självklart kan du även använda färska om du har tillgång till det
2 dl havregrädde
3/4-1 tsk örtsalt, mer eller mindre efter behag
Svartpeppar, efter behag
1/2 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Några droppar citronsaft
1 nypa curry
1 nypa cayennepeppar
1 tsk torkad timjan

Kokosolja att steka i

TOPPINGFÖRSLAG

Eventuellt lite riven ost
Färsk timjan
Färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha därefter i äggen och mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Låt stå och dra medan du gör kantarellfyllningen.
2. Stek lök och vitlök på medellåg värme i kokosolja tills det mjuknat. Ha därefter i svampen, havregrädden och kryddorna och rör om. Låt puttra en stund på låg värme. Smaka av och krydda eventuellt mer efter behag.
3. Sätt ugnen på 200C.
4. Hetta upp en stekpanna till max och ha i kokosolja. När pannan är ordentligt het sänker du till medelvärme. Stek därefter 6 st pannkakor gyllenbruna på vardera sida.
5. Fyll pannkakorna med kantarellfyllningen och rulla ihop dom. Lägg dom i en ugnsform och toppa eventuellt med lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
6. Servera pannkakorna med färsk timjan och färsk gräslök.

FRI FRÅN
Glutenfri*, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.

*Havre i sig är glutenfritt men behandlas och odlas ofta på samma ställen som vete. Om du inte tål havre rekommenderar jag att t.ex använda kokosmjölk istället som redning.