glutenfritt_bröd_bakat_på_bovete_och_kokosmjölDet här är i min mening ett perfekt kokt ägg. Med krämig, glansig gula. Det finns många tips och trix vad det gäller äggkokning. Personligen lägger jag i äggen i vattnet innan jag ställer dom på plattan. När jag hör att det precis är på väg att börja koka, innan första bubblan, ställer jag klockan på 5 minuter. Det är ett lite farligt spel att spela om man inte är uppmärksam, men jag har fått in så pass bra rutin och känsla att det nästan alltid blir som jag vill. Generellt har jag läst och hört att ägg inte ska tillagas på för hög värme, så många menar av den anledningen att ett perfekt ägg ska kokas på låg värme, länge. Andra att man ska lägga i dom i vattnet när vattnet börjat koka och ta tid därifrån. Hur gör du dina ägg?

Brödet jag serverat äggen på är ett jättegott bröd på bovete – & kokosmjöl som jag la upp receptet på för några dagar sedan, du hittar det här (klick).