glutenfritt_bröd_bakat_på_bovete_och_kokosmjöl_4

glutenfritt_bröd_bakat_på_bovete_och_kokosmjöl_7

glutenfritt_bröd_bakat_på_bovete_och_kokosmjöl_6Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl. Det må se litet ut  för världen i sina portionsbitar, men är väldigt mättande samt närings – & smakrikt. Och framförallt gott!

Ingredienser 1 bröd

3 ägg, vispade luftigt
2 1/2 dl valfri mjölk

1 dl kokosmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
1 msk brödkryddor, kan uteslutas

Toppingförslag:
Pumpakärnor och hampafrön

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum.
4. Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre.
6. Låt svalna på galler innan du skär upp och serverar. Jag hade avokado, olivolja, lite citron, basilika och himalayasalt på mina mackor.

FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter.