portabellostroganof_med_quinoa portabellostroganof_med_quinoa3_ portabellostroganof_med_quinoa4

Portabellostroganoff

Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag så här långt. Men nu så, kommer här recepetet på portabellostroganoff med vit quinoa, basilika & timjan! Mums, vad gott det här blev.

Ingredienser till 2-4 portioner

2 små gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl tunt skivad purjolök
4 portobellosvampar, grovhackade
2 dl havregrädde
2 dl passerade tomater
1 1/2 tsk örtsalt, mer eller mindre efter behag
Svartpeppar efter behag, rikligt om du frågar mig
1 krm gurkmeja
1/4 tsk chiliflakes
1 tsk äppelcidervinäger
Några nypor curry, valfritt

Kokosolja att steka i

TOPPINGFÖRSLAG
Basilika, timjan och avokado

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp quinoa enligt anvisningarna på förpackningen, jag kokade upp 2 dl rå vit quinoa, blir cirka 4 dl kokt quinoa.
2. Bryn gul lök, purjolök och vitlök i kokosolja. Ha i svampen och ge den en liten yta.
3. Ha sedan i resterande ingredienser och låt alltsammans puttra. Smaka av.
4. Servera portabellostroganofen med den kokta quinoan, basilika, timjan och avokado.

FRI FRÅN
Glutenfri*, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utan nötter.

*Havre i sig är i sin rena form glutenfritt men skördas och behandlas ofta tillsammans med vete, vilket kan vara bra att veta. Om du inte kan äta havreprodukter kan du t.ex använda dig av kokosmjölk istället för havregrädde. För min del går det bra med havreprodukter.