stekta_gronsakervarrullar_med_jordnotssas2jordnotssas2 jordnotssasvarrullar_med_jordnotssas7 varrullar_med_jordnotssasvarrullar_med_jordnotssas4 varrullar_med_jordnotssas8

Det här är verkligen en stor favorit hos mig. Vårrullar fyllda med smakrika, krispiga grönsaker. En krämig jordnötssås till blir liksom pricken över i:et. Enkla att göra men väldigt festliga att bjuda på, till exempel!

Ingredienser ca 6 st vårrullar

1 morot
1/2 paprika
ca 1/2 dl strimlad vitkål
Purjolök efter behag

1 msk färsk riven ingefära
1 tsk röd currypasta
1 tsk kokosolja att steka i

1 avokado

6 st rispapper, finns vid den orientaliska hyllan i välsorterade mataffärer

TOPPINGFÖRSLAG
Sesamfrön, koriander och mynta

JORDNÖTSSÅS
2 msk krämigt jordnötssmör
1/2 dl havregrädde eller fet, rinnande kokoksmjölk
Salt och peppar efter behag
1/2 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, ställt åt sidan för att svalna. Kastrullen ska vara så pass stor att du får plats med ett rispapper i den.
2. Strimla grönsakerna i fina, tunna strimlor. Stek dom sedan i fäsk ingefära, kokosolja och currypasta. Jag gillar när mina grönsaker är krispiga så jag steker dom inte så länge.
3. Fukta en ren kökshandduk med vatten och lägg på lämpligt ställe där du har yta att jobba med vårrullarna. Ställ sedan kastrullen bredvid handduken och känn efter om vattnet svalnat tillräckligt, du ska kunna doppa händerna i det. Om inte, häll i lite kallt vatten. OBS! Vattnet ska dock vara varmt men inte så att du bränner dig. Ta sedan ett rispapper och doppa det i vattnet tills det mjuknat. Lägg det mjuka rispappret på den fuktiga handduken, fyll med grönsaker, avokado, koriander, mynta och sesamfrön. Vik ihop som en wrap, tajta till den sista vikningen så att du får en fast fin vårrulle. Klart! Repetera tills du gjort samtliga vårrullar.
4. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av. Servera den sedan till vårrullarna.

FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg