Fröbröd med stekt ägg
Men himlen vad gott detta fröbröd blev! Busenkelt att göra. Crunchigt och mättande. Perfekt frukost eller mellanmål. Jag åt det med kiwi och basilika på och ett stekt ägg + lite paprika på sidan.
Ingredienser 1 bröd
500 g blandade frön och nötter, du kan även köpa en färdig blandning här
4 ägg
1/2 dl olivolja
3/4 tsk himalaysalt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 160C. Blanda frön, salt och olja. Blanda sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min.
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri. Borde absolut gå att göra på chiaägg istället för hönsägg. 1 hönsägg = 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten till en geléaktig konsistens.