_MG_0593_liten _MG_0610_liten _MG_0615_liten _MG_0602_liten

Men himlen vad gott detta fröbröd blev! Busenkelt att göra. Crunchigt och mättande. Perfekt frukost eller mellanmål. Jag åt det med kiwi och basilika på och ett stekt ägg + lite paprika på sidan.

Ingredienser 1 bröd

500 g blandade frön och nötter, du kan även köpa en färdig blandning här
4 ägg
1/2 dl olivolja
3/4 tsk himalaysalt

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 160C. Blanda frön, salt och olja. Blanda sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min.

FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri. Borde absolut gå att göra på chiaägg istället för hönsägg. 1 hönsägg = 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten till en geléaktig konsistens.