_MG_91351_liten_MG_92041_liten

Krämigt helt bovete blandat med jordnötssmör. Toppat med blåbär, passionsfrukt och kokosgrädde. Slurp!

Ingredienser, ger ca 3-6 portioner beroende på hur hungrig man är

2 dl kokt helt bovete
1 1/2 krm herbamare örtsalt
2 msk valfritt nötsmör, jag hade mandelsmör och jordnötssmör

2 dl fet kokosmjölk, bara det feta översta lagret
Sötning efter behag, jag hade en gnutta agave sirap
3 urgröpta passionsfrukter, spara 1 till garnering
1/2 dl blåbär + några till garnering
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
1 tsk citronsaft

GÖR SÅ HÄR
Koka helt bovete enligt anvisningar på paketet. Blanda sedan bovete, nötsmör och örtsalt i botten av glasen. Vispa kokosmjölken tillsammans med valfri sötning, vanilj och citronsaft till en luftig grädde. Rör ner blåbären och innehållet av två passionsfrukter. Smaka av och häll kokosgrädden över boveteblandningen i glasen. Garnera med blåbär, passionsfrukt och eventuellt lite färsk mynta eller citronmeliss. Klart!

FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan ägg. Den kan även enkelt göras utan nötter genom att utesluta nötsmöret helt eller byta ut det mot t.ex solroskärnesmör.