Maxad påskmacka – morotsbröd med avokadohummus, stekt ägg och rädisor
Ja det här är då en maxad påskmacka deluxe, megagod var den också! Med avokadohummus, stekta polka och- gulbetor, stekt ägg, rädisor, ärtskott & örter i form av koriander, basilika och persilja. Jag älskar att blanda massvis med olika örter och ha i sallader, på mackor, strössla över ägg mm. Tycker liksom att ju mer desto godare. Önskar er en fin skärtorsdag vidare!
CITRONSTEKTA BETOR
Polkabetor
Gulbetor
Citronzest
Ghee, alt. smör
Kokosolja
Himalayasalt
Gör så här: Skär/hyvla tunna skivor av betorna. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick Ghee och/eller kokosolja. Riv också ner lite citronzest. Lägg i betorna och stek dom på medelvärme tills dom blivit något mjuka och lite krispiga i kanterna.
AVOKADOHUMMUS
Avokado
Kikärtor
Tahini
Citron
Vitlök
Färsk persilja
Örtsalt
Cayennepeppar
Spiskummin
Gnutta agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
En skvätt vatten för konsistensen skull
Gör så här: Mixa alla ingredienser till en slät och krämig hummus. Smaka av. Ställ i kylskåpet till servering.
MOROTSBRÖD
Recept här (klick).
TILLBEHÖR
Ärtskott
Rädisor
Koriander
Basilika
Persilja
Picklad rödlök (klick)