_MG_9529_liten_MG_9516_liten

Salladswrap med gröna linser, rostad butternut, ugnsrostade körsbärstomater & tahini.

En enkel ihopplockslunch bestående av rester från min frys, perfekt när man nyss kommit hem från en resa och kylskåpet i princip ekar tomt. Linserna hade jag kokat dagen innan och butternuten tog jag fram ur frysen, tinade och stekte på. Jag gör ofta storkok av linser, kikärtor och mungbönor som jag sedan fryser in i portionsförpackningar så att det är enkelt att ta fram och tina upp. På så sätt finns det alltid något att äta, även när all ”färsk” mat är slut. Jag har inget exakt mått på det här men ungefär så här kan du göra för att göra en liknande rätt.

GRÖNA LINSER
Koka gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Stek sedan linserna i kokosolja med lite vitlök, örtsalt, spiskummin, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och en gnutta agave sirap.

UGNSROSTAD BUTTERNUT & UGNSROSTADE TOMATER
Sätt ugnen på ca 180C. Dela pumpan och gröp ur pumpakärnorna. Skär pumpan i bitar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även på körsbärstomater på plåten. Ringla lite olivolja över alltihop. Ha på salt och peppar.  Låt stå i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk och tomaterna härligt rostade.

SERVERINGSFÖRSLAG
Lägg ett salladsblad på en tallrik. Lägg på en klick stekta gröna linser. Skär den rostade butternuten i mindre bitar som du lägger ovanpå linserna, lägg även på tomaterna. Purjolök, rödlök, avokado, ringlad tahini och sesamfrön är väldigt gott att toppa med.

FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter, utan ägg.

_MG_9542_liten