_MG_1372_liten

Chiapudding med frukt, bär och mandelsmör. Simple as that. Fin start på dagen!

INGREDIENSER
4 1/2 msk chiafrön
2 1/2 dl fet, rinnande kokosmjölk
1 nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
1 nypa örtsalt
Nötsmör, frukt & bär till topping

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser i en burk. Rör runt väl så att chiafröna blir helt täckt av vätska. Ställ i kylskåpet med lock på, rör gärna om någon gång då och då den första halvtimme. Låt sedan stå över natten. Servera med valfri topping.

FRI FRÅN
Raffinerat socker, gluten, mejeriprodukter och ägg. För att göra den nötfri tar du bara bort nötsmöret.

OBS! Jag har märkt att vissa chiafrön suger upp mindre vätska än andra, rör om då och då under första timmen och se hur den artar sig, om du tycker den verkar lite för lös häller du bara i lite mer chiafrön. Du kan också addera lite mer chiafrön dagen efter och vänta 20 minuter så att dom hinner absorbera vätska. Lycka till!

_MG_1416_liten