_MG_3571_liten_MG_3770_liten _MG_3851_liten

RAW glass med smak av blåbär, choklad och hallon. Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan ägg. Kan enkelt göras nötfri genom att använda frösmör istället för nötsmör. Det här är ett väldigt enkelt recept som garanterat blir uppskattat av både stora och små. För fler RAW-recept på bloggen, kolla in kategorin RAW (klick)

Ingredienser choklad havssalt

300 g hasselnötssmör
3 dl valfri mjölk, t.ex hasselnötsmjölk
1 dl agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
En nypa äkta vaniljpulver
50 g kokosolja, smält på låg värme över vattenbad
4 msk raw kakaopulver
1/2 tsk flingsalt

Ingredienser blåbär kardemumma

300 g raw mandelsmör
2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk
1 dl agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
En nypa äkta vaniljpulver
50 g kokosolja, smält på låg värme över vattenbad
En nypa salt
1 1/2 krm kardemumma
100 g blåbär

Ingredienser hallon & kanel

300 g raw cashewnötsmör
2 dl valfri mjölk, t.ex cashewmjölk
1 dl agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
En nypa äkta vaniljpulver
50 g kokosolja, smält på låg värme över vattenbad
En nypa salt
En nypa kanel
100 g hallon

Gör så här:

OBS! Gör en smak i taget.

1. Smält kokosolja på låg värme över ett vattenbad och låt den svalna helt.
2. Mixa kokosolja med resten av ingredienserna till glassen tills du har en slät smet.
3. Häll smeten i en låda och lägga den i frysen eller använda en glassmaskin.

Fri från: Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan ägg. Kan enkelt göras nötfri genom att använda frösmör istället för nötsmör.

Tips: Du kan i princip använda vilka nöt – eller frösmörer du vill samt vilken nöt – eller frömjölk du vill.

Förvaring: Förvarar i frysen, ta fram 20 min innan servering.