_MG_1192_liten_MG_1237_liten _MG_1260_liten_forklaring_MG_2839_liten _MG_2852_liten _MG_2899_liten

Ingredienser

Receptet ger ca 20 st lussebullar beroende på hur stora du gör dom

3 luftigt vispade ägg

2 dl kokosmjölk
3 msk kokosolja eller smör
1 nypa flingsalt
1,5 g saffran
2 msk kokossocker
4 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning

1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 1/4 dl maizena
2 1/4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Topping

Evenutellt russin att toppa med och en äggula att pensla med

Fyllning

1 1/2 dl mandelmjöl | 2 msk kokosmjölk | 1 1/2 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning | 1 nypa äkta vaniljpulver

Gör så här

Blanda ihop kokosmjölk, kokosolja, kokossocker, agave sirap, salt och saffran i en kastrull på svag värme. Blanda sedan alla torra ingredienser. Vispa äggen luftiga och blanda sedan ihop samtliga ingredienser till en jämn tjock smet. Rör tills den börjar släppa något från kanterna, den kommer dock fortfarande vara kladdig. Pudra lite maizena på och sätt i kylskåpet i 30-40 min. Under tiden kan du göra i ordning fyllning genom att blanda alla ingredienser i en skål till en krämig massa, ställ sedan i kylskåp.

När tiden gått tar du ut degen ur kylskåpet, pudrar lite maizena på ett bakbord eller ett bakplåtspapper och lossar degen från bunken och lägger den på bakbordet eller pappret. Den kommer fortfarande att vara kladdig och ska vara kladdig. Pudra lite extra maizena på degen och dela den i 2 delar som du med fuktade händer rullar till två avlånga längder. Dela längderna till 10 bitar vardera.

Sätt ugnen på 250 C.

Fukta händerna i mer kallt vattnet och ta en bit deg som du plattar ut i din hand och fyller med mandelfyllningen. Rulla sedan ihop den i handen och forma till en lussekatt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och upprepa tills du inte har någon deg kvar. Absolut enklast för att undvika att degen ska fastna på händerna är att tvätta händerna i kallt vatten då och då så att du inte har så mycket kladdig deg i handflatorna. Försök också att arbeta snabbt, degen är mest lätthanterlig när den är sval. Pensla sedan bullarna med en äggula eller lite vatten och toppa eventuellt med russin.

Sänk ugnen till 200 C och sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 10-17 minuter beroende på hur stora du gjort dom. Förvara bullarna i kylskåpet eller i frysen. Godast är dom om du värmer på dom innan du ska servera om dom legat en natt i kylskåp.

Fri från

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.