_MG_0450_liten _MG_0438_liten _MG_0482_liten _MG_0505_liten

Ingredienser

2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/4 tsk flingsalt
1/4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemumma
1 krm äkta vaniljpulver

60 g kokosolja, smält och svalnat
1 ägg
1/2 dl honung

Chokladfyllning: Jag använde pana chocolates raw choklad, den är gudomligt lyxig och krämig och går att forma till små chokladplattor som du kan lägga mellan kakorna. På deras hemsida kan du söka vart du kan köpa den beroende på vart du bor. Här kan du kolla vilka eButiker som säljer den. Annan RAW choklad bör fungera bra att göra detsamma med, dom flesta är krämiga.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C.

Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan dom blöta. Blanda alla ingredienser.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg in den på en skärbräda i kylen i 30-45 minuter.

Ta bort det översta bakplåtspappret och börja stansa ut kakorna. Det är bra om du kan arbeta så snabbt som möjligt för att undvika att behöva kyla degen igen. Om den blir för varm kan den bli något svårhanterad. Jag hade stansformar som jag använde mig av för att få lika stora kakor, men självklart går det att vara kreativ och ta vad man har hemma. Använd ett litet glas till storleken på kakorna och kanske en kork eller en flaska för att få hålet i mitten? Degen som blir över på plåten pillar du bort och gör en ny plåt med kakor av och fortsätter tills du inte har någon deg kvar. Kyl eventuellt degen mellan varven vid behov. Försök hålla räkningen på kakorna så att du får lika många över och underdelar.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7-10  minuter. Låt svalna helt på galler.

Forma chokladplattor som du gör lite högre i mitten där hålet på kakorna är, sätt på topplocket och woila – färdiga att servera! Fantastiskt goda och enkla att göra.

Fri från: Glutenfri, mejerifri, nötfri, raffinerat sockerfri.