Glutenfri mjuk kaka med matchate & chokladbitar
Mjuk kaka med matcha grönt te & chokladbitar
Ingredienser till 1 kaka, jag gjorde i en sockerkaksform
3 ägg, vispade luftiga
1/2 dl kokosolja, smält
2 1/2 -3 dl rismjölk
1/2 dl agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 1/2 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk matcha grönt te pulver
1 nypa salt
1/2 dl kokossocker
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
1 hackad pana chocolate á 45g, den här chokladen är verkligen helt underbar, men givetvis går det bra med en annan valfri choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan. Häll i kokosoljan, mjölken och äggen i dom torra ingredienserna och blanda väl. Smeten ska vara tjock och krämig men inte torr, om du upplever den alltför stabbig och torr kan du ha i lite mer vätska. Vänd till sist ner chokladen. Fetta in en brödform med kokosolja och häll i smeten. Låt kakan stå i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Jag serverade den med lätt vispad kokosgrädde och lingon samt lite extra hackad choklad på toppen.
Fri från: Gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter.
Tips: Du kan utesluta matcha grönt te pulver och smaksätta kakan precis som du önskar. Varför inte med till exempel kanel och choklad?
Inlägget är ett samarbete mellan Pana Chocolate och Hurbrasomhelst.se