_MG_6837_liten _MG_6845_liten _MG_6859_liten_MG_7061_liten_MG_7365_liten1_MG_7150_litenKorvbröd

Resultatet av det här receptet blev både jag och mina medätare förvånade över, in a good way. Äntligen ett luftigt, saftigt, mjukt och smakrikt korvbröd. Otroligt enkelt att göra, gjorde i ordning det samma morgon som vi skulle iväg på en skogstur. Åt dom rykande färska ute i frisk skogsluft. Helt fantastiskt!

Receptet ger 8-10 korvbröd beroende på hur stora du gör dom

3 ägg, vispade luftiga
2 dl valfri mjölk, jag använde cashewmjölk

1/2 dl kokosmjöl, alternativt kikärts – eller sesammjöl
1 dl teffmjöl, alt bovete – eller quinoamjöl
1 dl fiberfin, kan bytas ut mot potatismjöl
1 1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
Eventuellt 1 msk brödkryddor, kan uteslutas

Gör så här: Sätt ugnen på 250C. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken i dom med dom torra ingredienserna till en slät och jämn smet. Låt stå i 10-15 min. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fukta händerna i kallt vatten och forma 8-10 st korvbröd som du lägger på plåten. Använd mer vatten för att forma och ”trycka ihop” dom när dom ligger på plåten vid behov. Sänk ugnen till 200C och sätt in bröden. Grädda i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom.

Fri från: Gluten raffinerat socker, mejeriprodukter och nötter.

Tips: Bör gå bra att göra bröden med chiaägg. 1 hönsägg = blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten till en geléliknande massa.