_MG_5880_liten _MG_5897_liten _MG_5925_liten_MG_5938_litenMitt nya favoritbröd – mjukt, saftigt, luftigt och helt galet gott

Det här brödet alltså. Herregud, det är så otroligt gott. Liksom mjukt, saftigt och luftigt och med en krispig yta och bara allt gott på samma gång. Det är enkelt att göra och är klart på 30-40 min i ugnen. Gör dig själv en tjänst och provbaka det! Dricker för övrigt fantastiskt gott kaffe från Puro Coffee just nu.

Ingredienser 1 bröd

3 ägg
2 dl valfri mjölk, jag använde rismjölk

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberfin – pobfiber, potatismjöl, maizena, fibrex eller rismjöl bör fungera lika bra, även extra mandelmjöl bör går bra
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm örtsalt, jag använder Herbamare örtsalt
1 msk brödkryddor, finns vid kryddhyllan

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Klä en brödform med bakplåtspapper, jag använde en 22×22 cm i diameter rund form. Vispa äggen luftiga. Vispa därefter ner mjölken. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt i mitten av ugnen. Grädda sedan i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.

Fri från: Gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter.