Saftigt fröbröd med gojibär & nyponskalmjöl
Saftigt fröbröd med gojibär & nyponskalmjöl
Till 1 bröd i en 1 1/2 liters form
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1/2 dl fiberfin, alternativt potatismjöl
1/2 dl nyponskalmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1/4 dl fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl boveteflngor
1 1/4 tsk örtsalt
1/2 dl gojibär
5 dl valfri mjölk
1/2 dl honung
1 äggvita
Toppingförslag: Gojibär, sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor
Gör så här: Sätt ugnen på 250C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha därefter i mjölken, äggvitan och honungen och blanda väl. Klä en 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med gojibär och frön. Sätt in i mitten av ugnen och sänk då temperaturen till 180C. Grädda i 60-75 minuter, brödet ska ha en krispig skorpa.
Fri från: Gluten, raffinerat socker och mjölk.
Tips: Det går bra att skippa äggvitan, ersätt gärna med ett chia-ägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten.