_MG_4014_litenGlutenfria chiafrallor med grönkålspesto & savoykål

Ger 4 bröd i stora muffinsformar

2 msk sesammjöl alt. kokosmjöl
2 msk kikärtsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1/2 tsk fiberhusk
1 nypa salt

1 1/2 dl valfri mjölk
1 msk rumsvarm kokosolja
1 ägg

Toppingförslag: Tog en klicka av grönkålspeston jag gjorde + savoykål, tomat och groddar.

Gör så här: sätt ugnen på 200C. Blanda alla torra ingredienser, ha därefter i dom blöta och blanda väl. Låt smeten stå och svälla i 20 min. Klicka sedan ut den i smorda stora muffinsformar och ställ på en plåt. Toppa eventuellt med frön av valfri sort, jag hade hampafrön. Grädda i 17-22 minuter ca.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mjölk och nötter. Kan göras äggfria genom att ha en extra msk chiafrön + 3 msk vatten.

Tips: Brödet är väldigt gott att rosta!