_MG_3209_liten _MG_3156_liten _MG_3166_liten _MG_3192_liten_MG_3233_litenSvartkålschips med smak av curry & spiskummin

Receptet går att anpassa efter mängden svartkålschips du önskar att göra. Ett tips är att inte ha för många chips åt gången på plåten, då blir dom klar snabbare och blir även krispigare.

Ingredienser

Svartkål
Olja, t.ex olivolja eller kokosolja
Örtsalt
Peppar
Citron
Agave sirap eller honung, alt. annan valfri flytande sötning
Curry
Spisummin

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda olja och kryddor efter behag i en liten skål. Skär bort den grövre lite trådiga mittvenen från svartkålen. Skär bladen som blir kvar i mindre bitar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, pensla lite av krydd – och oljeblandningen på dom. Massera gärna in oljan och kryddorna så att chipsen får ordentligt med smak. Sprid ut dom på plåten och grädda i 10-15 minuter eller tills dom fått en krispig yta. Ät som dom är eller servera som topping på en maträtt t.ex.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, nötter, ägg och mejeriprodukter.

Tips: Du kan använda samma princip och recept för att göra grönkålschips. Vad det gäller kryddningen, ta någor nypor av varje och prova dig fram till en mix som passar dig.