Saffransplättar

Receptet ger ca 10 st 10×10 cm stora plättar

2 små bananer
2 ägg
1/2 dl valfri mjölk
1 tsk fiberhusk
0.25 g saffran
En nypa salt
1 tsk bakpulver
2 msk bovetemjöl

Gör så här: Blanda alla ingredienser, gärna med stavmixer och låt sedan smeten  stå och dra i 10-15 minuter. Värm upp en stekpanna till högsta värme, ha i lite kokosolja och sänk till medelvärme. Stek sedan pannkakorna gyllenbruna på vardera sida. Jag serverade med en liten klick creme fraiche, mynta och en rabarberkompott som min kära vän Elin hade kokat ihop på rabarber, en skvätt vatten och honung.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter (om du skippar creme fraiche som topping) och nötter.

Tips: Lätt vispad kokosmjölk är ett mjölkfritt alternativ till toppingen. Du kan också använda chiaägg istället för hönsägg. 1 ägg = 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten, låt stå tills det bildat en geleaktig massa.