_MG_0138_liten _MG_0117_liten _MG_0127_litenHavrekex med RAW jordgubbs – & basilikamarmelad

Havrekex 1 plåt

1/2 dl sesammjöl
1/2 dl fiberfin
2 dl glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 krm örtsalt
2 1/2 dl kokande vatten med 1 msk kokosolja i

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla ingredienser i en skål och låt smeten svälla en liten stund. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten
och fördela med hjälp av händerna eller en kavel smeten jämnt och tunt över plåten. Ta av det översta pappret och skär rutor i smeten, så stora som du vill att kexen ska bli. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Låt stå och torka en aning innan servering. Bryt bitar och förvara torrt och svalt.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, ägg och nötter.

Tips: Du kan även använda t.ex bovete, quinoa, kikärts eller amaranthmjöl istället för fiberfin och sesammjöl.

 

RAW jordgubbs – & basilikamarmelad

3 1/2 msk chiafrön som sugit åt sig 1 1/2 dl vatten
250 g jordgubbar, frysta eller färska
1 stor näve färsk basilika
1 msk citronsaft

Gör så här: När chiafröna sugit åt sig all vätska mixas dom med resterande ingredienser till en krämig marmelad. Förvaras kylt. Håller ca 3-4 dagar.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, nötter, ägg.

Tips: Samma grundrecept kan användas för att göra annan frukt eller bärmarmelad.

_MG_0054_liten

_MG_0056_liten