_MG_7708_liten _MG_7713_litenKokosknäcke

Underbart krispigt knäcke med en hint av kokos.

Receptet ger 1 plåt med kokosknäcke

1 1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl kokosmjöl¨
1 dl sessamfrön
1 dl riven kokos
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
Salt efter behag
3 dl kokande vatten med 2 msk kokosolja i

Gör så här:  Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet, lägg i 2 msk kokosolja och häll det sedan över dom torra ingredienserna, blanda till en tjock smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och bred med hjälp av händerna eller en kavel ut smeten tunt och jämnt över plåten. Dra av det översta pappret. Skär rutor i smeten till önskad storlek på knäckebrödet. Grädda i 40-50 minuter eller tills det är helt torkat och kripsigt. Låt svalna något innan du äter det.

Fri från: Gluten, socker, mjölk och ägg.