_MG_7538_liten_MG_7544_liten_MG_7551_liten _MG_7571_liten _MG_7528_liten _MG_7529_liten _MG_7532_liten_MG_7548_liten_MG_7676_liten _MG_7674_litenLägenheten, sommartankar & kokosgryta

För ett tag sedan flyttade jag från Oslo till min hemstad i Sverige. Livet tar allt som oftast vändningar som vi varken hade kunnat föreställt eller väntat oss. För min del har det på väldigt många plan varit en minst sagt omtumlande vinter och vår. Äntligen börjar jag landa i mig själv igen, får förståelse och några av bitarna faller på plats. Jag har en stark tro på att allt som kommer i min väg gör det av en anledning. Det har varit och är många svåra stunder och prövningar, men jag vet alltid med mig att det kommer komma något fint ur det. Man måste först svettas ett tag i kostymen, känna hur den skaver och sitter obekvämt, försöka rätta till den och öppna några knappar, tills man helt enkelt inser att det är dags att byta ut den helt. Av den här anledningen är 4 veckors semester nu helt makalöst välbehövligt. Jag latar mig på stranden i timmar, drar på äventyr med vänner, dansar i klackar nätterna lång, har seriemaraton på regniga dagar, andas, njuter, är.

Kokosgryta 1-2 portioner

1/2 rödlök, grovhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 tsk röd currypasta
1/2 citrongrässtång, finhackad
1 msk jordnötssmör, valfritt
2 dl fet kokosmjölk
1 msk citronsaft
4 msk riven kokos
1 tsk honung eller agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 msk färsk riven ingefära
Örtsalt efter behag, jag hade ungefär 1 tsk

Toppingförslag: Paprika, avokado, blandsallad, groddar, tomat, en stor knippe färsk koriander, kikärtor

Gör så här: Bryn lök, vitlök, ingefära, currypasta, kokos, citrongräs och honung i rikligt med kokosolja i en stekpanna. Addera sedan övriga ingredienser och låt stå och puddra i 5-10 minuter. Servera med valfri topping och eventuellt med risnudlar.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, ägg och mejeriprodukter.