_MG_1926_liten_MG_1979_liten_MG_1945_liten_MG_2023_liten

Somrig bärpaj med krispigt smulpajstäcke

Det här receptet har jag lagt upp till er en gång tidigare, men det är så himlarns gott att det tåls att dela med sig av flera gånger om! Busenkelt att göra, dessutom.

Till en form som är ca 30 cm i diameter

Bärbotten:

300 g hallon
2,5 dl rödvinbär
1 msk potatismjöl

Smulpajskal:

1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
50 g smör eller kokosolja
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 dl valfria frön och nötter, t.ex hasselnötter, mandlar, solroskärnor och pumpakärnor
Valfri sötning efter behag

Gör så här: Smörj formen med kokosolja eller smör. Häll i bären och pudra över potatismjölet, blanda om. Blanda sedan alla ingredienser till smulpajskalet och sprid det över bären. In i ugnen på 200 g i 15-20 min beroende på om bären är frysta eller ej. Servera eventuellt med en klick kokosgrädde blandat med äkta vaniljpulver.