_MG_6712_litenFrasiga & fluffiga blåbärspannkakor

Ingredienser till ca 7 st 10×10 cm stora pannkakor:

1 ½ dl quinoamjöl
½ krm äkta vaniljpulver
½ krm örtsalt
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 ägg, rumstempererat
1 ½ dl valfri mjölk, t.ex rismjölk
1 dl blåbär, frysta eller färska
Kokosolja till stekning

Blåbärsgrädde:

1/2 dl blåbär, frysta eller färska
1 dl kokosgrädde
1 msk citronsaft
1 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning

Gör så här:  Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägg och mjölk till en fin jämn smet. Låt stå och vila i 5 min. Rör till sist ner blåbären. Hetta upp en stekpanna till max och tillsätt lite kokosolja. Sänk till medelvärme och stek pannkakorna gyllenbruna på varje sida. Späd ev smeten med lite vatten om smeten blivit för tjock. Servera med mer blåbärsgrädden!

Du kan också använda bovetemjöl, kikärtsmjöl eller sesammjöl.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, nötter och mjölkprodukter.