Rödkålswraps
Krispiga rödkålsblad fyllda med hummus, majonäs, persilja och tomat. Himmelskt gott!
Majonnäs: / 1 äggula / 1/2 tsk fransk senap / 1/2 msk vinäger / Ca 1 1/4 dl matolja / Salt & peppar efter behag
Gör så här: Rumstemperera samtliga ingredienser. Blanda äggulan, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
Hummus: / 170 g kokta kikärtor / 2 msk extra virgin kallpressad olivolja / Saften av 1/2 citron / Örtsalt efter behag / 1/2 krm cayennepeppar / 1/2 tsk färsk riven ingefära / 1 tsk curry / 1 pressad vitlöksklyfta / 1 msk vatten / 2 msk tahini, kan uteslutas / 1/2 msk honung
Gör så här: Mixa alla ingredienser i en bunke. Smaka av med mer kryddor vid behov. Servera på rödkålsbladet med majonäs, persilja och tomat.