_MG_97901_liten _MG_9795_liten

Uppdaterat recept på glutenfria scones

Har uppdaterat receptet på dom här små rackarna. Det är nämligen några av er som har uttryckt att ni haft svårt att få till dom och så kan vi ju inte ha det, då blir inte bakning roligt. Det kan vara klurigt med olika mandelmjölssorter, vissa är finmalda och andra är grovmalda och absorberar därför olika mycket vätska. Så därför har jag även bytt det mot quinoamjöl, som enligt mig blev otroligt mycket bättre och godare! Ge gärna feedback på hur ni tycker att det här receptet fungerar. Både quinoamjöl och teffmjöl finns i välsorterade matbutiker och hälsokoster i Sverige och Norge. Du kan även enkelt beställa online.

Ingredienser till 4 st:

  • 1 dl quinoamjöl
  • 1 dl ljust teffmjöl
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 tsk fiberhusk (psyliumseedhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 – 2,5 dl valfri mjölk
  • 2 msk kokosolja, alternativt smör eller olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl tills den tjocknat. Låt stå 5 minuter. Dela degen i 4 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Jag penslade mina med lite vatten och hade även lite pumpakärnor på toppen. Grädda i 10-15 min, låt svalna något innan servering. Ät och njut!

Fri från: Dom här godingarna är utan gluten, socker, nötter, mjölk och ägg. Om du inte har teffmjöl eller quinoamjöl hemma så bör det gå lika bra med bovetemjöl t.ex.