Wok med röd curry, jordnötssmör, kokosmjölk & citrongräs
Wok med röd curry, jordnötssmör, kokosmjölk & citrongräs
Jag älskar det asiatiska köket och lagar ofta olika kombinationer med citrongräs, koriander, chili, ingefära, lime osv. Den här woken är enklare än enklast att slänga ihop och du kan dessutom göra storkok av den om du vill.
Ingredienser: / 1 dl fet kokosmjölk / 1 msk jordnötssmör / 200 g kokta kikärtor / 150 g shirataki-nudlar / 1 msk röd curry pasta / 2 citrongrässtänger, fint hackade, skär bort den nedersta hårda stjälken / 1 tsk färsk riven ingefära / 1 vitlökslyfta, pressad / 1/2 dl fint riven vitkål / 1/4 avokado, skuren i bitar / 2-3 körsbärstomater, skurna i bitar / 1/2 paprika, skuren i bitar / 1/4 zucchini, skuren i stavar / Salt efter behag / Lime att pressa på till sist / Kokosolja att steka i / Koriander & groddar till servering
Gör så här: Stek vitlök, kikärtor, curry pasta, citrongräs, ingefära, vitkål, paprika, zucchini, tomat och avokado i lite kokosolja i en stekpanna. Ha därefter i jordnötssmör och kokosmjölk. Rör ihop till en krämig sås. Smaka av med salt. Skölj sharataki-nudlarna i en sil och lägg i dom i stekpannan. Låt puttra i 3-4 minuter. Servera med lite färskpressad limesaft, färsk koriander och groddar.
Fri från: Gluten, socker, mejeriprodukter och ägg. Du kan absolut utesluta jordnötssmöret om du vill göra den nötfri. Alternativt använda solroskärnesmör.