_MG_7439_litenAmaranth och kikärtsknäcke

Världens bästa knäckebröd. Får aldrig nog. Bäst av allt, passar alla magar! Utan nötter, gluten, ägg, mejeriprodukter och socker. Det kan du bjuda alla på vetja!

Ingredienser till 1 plåt:

1 dl kikärtsmjöl
1 dl amaranthmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl chiafrön
1 krm örtsalt
2 1/2 dl kokande vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Skär rutor i smeten. In i ugnen i ca 30-40 min. Låt brödet stå och torka ett tag innan du bryter bitar av det.

Du kan använda annat valfritt mjöl om du inte har tillgång till kikärts – och amaranthmjöl. Sesammjöl, bovetemjöl och teffmjöl är också favoriter här hemma.

Fri från: Gluten, socker, ägg, mejeriprodukter och nötter.