_MG_7199_liten _MG_7207_liten_MG_7236_liten _MG_7252_liten

Glutenfria pannkakor med kardemumma och mandelmassa!

Idag gick det upp för mig att det både är fettisdagen och pannkaksdagen på samma dag. Kunde inte komma på ett bättre sätt att fira än att slå två flugor i en smäll. Helt fantastiska fluffiga, saftiga kardemummapannkakor med kokosgrädde, mandelmassa, bär och pekannötter. Jag säger bara – gör’t!

Ingredienser: / 4 äggvitor / 1/2 banan / 1/2 dl mandelmjölk / 1 msk finmalt kokosmjöl / 1 msk finmalt mandelmjöl / 1 1/2 tsk fiberhusk / 1/2 krm salt / 1 1/2 krm kardemumma / 1/2 tsk bakpulver / Kokosolja till stekning

Topping: Blåbär, hallon, jordgubbar, pekannötter och apelsin.

Gör så här: Mixa samtliga ingredienser till pannkakorna helst med en stavmixer. Du kan göra det för hand, se bara till att bananen är ordentligt mosad i så fall. Låt stå och dra i 5 min. Hetta upp en stekpanna till max, sänk därefter till medel. Stek pannkakorna gyllenbruna. Servera med kokosgrädde och mandelmassa som du hittar recept på i gårdagens inlägg.

Fri från: Gluten, socker, mejeriprodukter. Ta t.ex bovetemjöl om du vill göra dom utan nötter. För att göra dom äggfria kan du göra flax-eggs. 1 msk krossade alt. malda linfrön som rörs ner i 3 msk kokande vatten tills du har en geléaktig massa. Doseringen motsvarar ett ägg.